pátek 20. dubna 2012

Cigareta jako droga


Tumblr_ljfxf98ws91qd51ldo1_500_large
Nedávno jsem četla článek jedné blogerky, ve kterém dávala najevo svůj názor na cigarety a celkově kouření.
Byly tam i další názory blogerek a všechny byly proti, některé i přehnaně tvrdily, že kouření je odporné a hnusné, i když to nikdy v životě nevyzkoušely.
Mě kouření nijak obzvlášť nevadí, když si dá někdo jednou za čas cigaretu na nějaké akci, přijde mi to úplně v pořádku. Nevadí mi ani cigaretový kouř, ale samozřejmě, že v zakouřené hospodě to není skoro nikomu příjemné.
Jediné s čím nesouhlasím a zdá se mi to zvláštní je, když lidé kouří jednu nebo dvě krabičky denně, kouří ve svém bytě a nevětrají a hlavně když mají malé děti nebo vůbec děti a kouří si klidně v jejich společnosti a ani je nezajímá, že to může dětem vadit nebo, že jim nedobrovolně kazí zdraví!
To mi přijde přehnané a nechápu jak si může dát člověk jednu krabičku denně a druhý den si dá další.
Kouření je podle mě jako čokoláda, jste ve stresu, dáte si a je vám hned líp, cítíte se lépe a klidněji, ale kouřit jen proto, že někdo chce být ,,cool" je více než trapné! Neodsuzuji tedy ani jednu skupinu kuřáků či nekuřáků :) A jaký máte názor vy?

4 komentáře:

  1. moje celá rodina kouří a kouřila (babička, oba dědové, maminka, táta, sestra). A už jen proto, že babička i oba dědové umřeli na rakovinu plic, tohle odsuzuji.
    Nejhorší je to, že právě ten návyk na cigarety začíná tak, že si dá člověk jednou za čas a pak prodlevy zkracuje, až se postupem času dopracuje na tu krabičku. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Máš pravdu a hlavně v tvém případě, když ti umřela babička i oba dědové bych to taky odsuzovala. Ale myslím si, že když má člověk silnou vůli tak to na té jedné cigaretě denně vydrží :)

    OdpovědětVymazat
  3. proč si dobrovolně ničit zdraví? neříkám, že si jednou za čas (tím myslím asi tak jednou za rok) nedám cigaretu na zvlášť vydařené akci, ale nic víc ohledně cigaret nesnesu - ten smrad atd. a zvlᚡvysazená jsem na rodiče, kteří kouří v přítomnosti svých dětí (to bych vraždila!)...ale ať si každý dělá co chce, když mě tím neobtěžuje :D nicméně je fajn, že ses o tom zmínila a děkuju ti za milý komentář! (tenhle měl být taky milý, ale nakonec se to nějak zvrhlo :D)

    OdpovědětVymazat
  4. Mě kouřená nevadí.:) Ale sama to dělat nebudu,už takhle mám zničené plíce,protože táta taky kouří..

    OdpovědětVymazat